Putin raser over Louis Vuitton-kuffert

På Den Røde Plads i Moskva har modehuset Louis Vuitton placeret en enorm kuffert. Putin vil have den fjernet.

Foto: TATYANA MAKEYEVA. Nedrivningen af den gigantiske Louis Vuitton kuffert er i gang. Putin nægter at have den stående på Den Røde Plads i Moskva. 
Læs mere
Fold sammen

Folk der spadserer på Den Røde Plads i Moskva har fået en ny genstand at se på. Den er 34 meter lang, ni meter høj, brun og dækket af det velkendte Louis Vuitton mønster.

Det eksklusive modehus Louis Vuitton har placeret en gigantisk kuffert på pladsen. Det er en pavillon, der er forklædt som en kuffert. Den skal huse en rejse-tema udstilling. 

Men Vladimir Putin har nu beordret, at den skal fjernes med det samme. Det skriver The Wall Street Journal. Der er ikke givet tilladelse til at placere kufferten, og størrelsen er kritisabel. Den står blandt andet kun få skridt fra Vladimir Lenins begravelsesplads og blokerer også for St, Basil Katedralen.

Louis Vuitton kan ikke forstå kritikken. Modehuset argumenter med, at kufferten har dybe bånd til den russiske historie. Den er nemlig lavet til den zaristiske prins Wladimir Orloff. På forsiden er det hans monogram, der står med store bogstaver, og det russiske flag er placeret på siderne.

Den største aktionær på projektet er stormagasinet GUM. Det har sponsoreret projektet som en del af butikkens 120 års fødselsdag. I retten sagde en talsmand, at de havde fået lov af regeringen.

Men i går meddelte stormagasinet, at de havde bedt Louis Vuitton om at fjerne kufferten.

»I betragtning af den reaktion fra offentligheden, og det faktum, at pavillonen oversteg den aftalte og tilladelige størrelse, vi havde informeret Louis Vuitton om, er det nødvendigt at demontere den med det samme«, siger GUM i en erklæring i følge The Wall Street Journal.

Den anklage afviser Louis Vuitton. Modehuset har forsøgt at finde en løsning med den russiske regering. I går blev der sat skilte op med ordene »nedrivningsarbejde på vej«.

Et udstillingssted ved navn All-Rusland Exhibition Center har meddelt, at det vil overveje at overtage den, hvis der bliver spurgt.