Pund tager et hop efter rentemeddelelse fra Bank of England

Helt som ventet besluttede den britiske centralbank, Bank of England, torsdag at fastholde den ledende rente på 0,5 pct. Men tiden for en renteforhøjelse nærmer sig, skriver centralbanken i referatet fra rentemødet.

Britiske pund tog et hop efter rentemeddelelse fra Bank of England. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Den melding styrkede øjeblikkeligt pund med 0,36 pct. til 1,5441 euro fra 1,5385 euro. Siden er valutaen dog faldet til 1,5403 euro, hvilket blot er en styrkelse på 0,12 pct.

Ved seneste rentemøde i Bank of England stemte otte medlemmer af centralbankens pengepolitiske for en fastholdelse af renten, mens ét medlem, Ian McCafferty, stemte for forhøjelse, og nøjagtig samme mønster gentog sig på dagens rentemøde.

- Inflationen er under målet, og det er komitéens opfattelse, at der fortsat er uudnyttede ressourcer i økonomien. I det lys vil komitéen fastsætte pengepolitikken med henblik på at sikre højere vækst for, at vi kan nå inflationsmålet inden for to år, skriver Bank of England i rentemeddelelsen.

Rentemeddelelsen kom heller ikke som nogen overraskelse for økonomerne adspurgt af Bloomberg News. 42 ud af 42 økonomer havde forventet en fastholdelse af renten.

Bank of England fastholder desuden målet for opkøb af obligationer på 375 mia. pund. Også det havde alle økonomer adspurgt af Bloomberg News forventet.

I rentemeddelelsen skriver Bank of England desuden, at udsigterne for den britiske økonomi fortsat er positive, og at turmulten på det kinesiske aktiemarked ikke ændrer på opfattelsen af, at tidspunktet for en renteforhøjelse nærmer sig.

- Vi regner med, at der først kommer en renteforhøjelse i begyndelsen af 2016, sagde Niels Christensen, valutastrateg hos Nordea, onsdag til Ritzau Finans.