Pund styrkes inden ny premierminister indtager kontoret

Der er faldet mere ro over den politiske situation i Storbritannien, og det sender pundet op. Den britiske valuta er dermed på vej mod den længste styrkelsesperiode siden brexit-afstemningen.

PLUS-historie. Valget af Theresa May som ny premierminister har givet det britiske pund et nøk opad. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden et flertal af briterne i slutningen af juni stemte nej til at fortsætte i EU, har der hersket et politisk kaos i Storbritannien, og det britiske pund er styrtdykket over for både euro og dollar.

Den politiske situation er nu mere stabil, efter at det mandag stod klart, at den nuværende indenrigsminister Theresa May overtager posten som premierminister fra David Cameron, der trak sig umiddelbart efter afstemningen.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge mediet bliver valget af Theresa May, der var en del af "bliv"-kampagnen, set som positivt for pundet, fordi spekulationerne går på, at hun vil indtage en mindre hård rolle end sine rivaler og dermed gå langsommere igennem med et farvel til EU.

Mandag udtalte hun, at hun helst ser, at man venter indtil næste år, før Storbritannien udløser den såkaldte Artikel 50, Lissabon-traktatens exit-paragraf, der igangsætter den toårige proces for den endelige udmeldelse.

- Det er bredt anerkendt, at det vil tage meget lang tid, før man kan se, hvad et brexit betyder. Det er noget fornuft i, at et "roligt hoved" overtager styringen af Storbritannien frem for en frembrusende tilhænger af at forlade EU, siger John Hardy fra Saxo Bank i Danmark til Bloomberg News.

Pund koster onsdag middag 1,3261 dollar mod 1,3206 dollar tirsdag eftermiddag, mens euro samtidig koster 0,8352 pund mod 0,8394 pund tirsdag eftermiddag.