Pund holder fast i styrkelse inden britisk skæbnedag

Den britiske møntfod, pund, er svækket en smule onsdag, men fastholder fortsat den seneste tids overordnede styrkelse, selv om der fortsat ser ud til at være stort set dødt løb mellem den del af britiske befolkning, som ønsker at forlade EU, og de briter, som ønsker et fortsat medlemskab af samarbejdet.

Foto: © Reuters Photographer / Reuter

Pund er ifølge Bloomberg News på det stærkeste niveau over for dollar i fem måneder - en styrkelse, der er kommet, i takt med at meningsmålingerne har vist et lille forspring til forbliv-siden. De seneste meningsmålinger peger da også fortsat på et tæt løb med en lille pil op for den EU-venlige lejr.

»Det hele er gået lidt i vent-og-se-mode forud for afstemningen torsdag og resultatet på fredag. Pund har nydt godt af de seneste meningsmålinger, som har været lidt til fordel for remain-lejeren,« forklarer Niels Christensen, valutastrateg i Nordea, til Ritzau Finans.

Samtidig viser et indeks udarbejdet af Bloomberg News, at oddsene hos bookmakerne peger på 80 pct. chance for, at briterne forbliver i EU. Konsekvenserne af et britisk EU-exit - populært kaldet brexit - kan da også blive betragtelige for den britiske møntfod.

»I tilfælde af brexit vil vi se en kraftig svækkelse af pundet - ikke mindst fordi pundet er blevet handlet op den seneste tid. I tilfælde af at briterne forbliver i EU, vil pundet blive styrket. Men ikke så kraftigt, nu hvor pundet allerede er blevet handlet op,« vurderer Niels Christensen.

Onsdag ved 13-tiden går der 1,4697 dollar per pund mod 1,4669 dollar per pund ved dansk lukketid tirsdag. Samtidig koster et pund 1,3018 euro - helt samme niveau som tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS