Provinslufthavne stormer frem

Fremgang for provinslufthavnene viser, at de overtager mere af udenrigs- og chartertrafikken.

Det går flyvende for de tre største provinslufthavne i Jylland. De hugger passagerer fra Kastrup. Billund Lufthavn sætter ny passagerrekord, men det går også godt i de andre store jyske lufthavne i Aalborg og Århus. Det skriver Morgenavisen Jyllandsposten.

Bortfald af passagerafgiften i år, skærpet konkurrence mellem flyselskaberne, generel større rejselyst og flere penge blandt folk er forklaringen på fremgangen. I Aalborg og Århus bliver den modsvaret af betydelige investeringer.

Udviklingen viser, at provinslufthavnene har vundet kampen om passagererne på de europæiske ruter og på charter i forhold til lufthavnen i Kastrup. Her er fremgangen trods 21 millioner passagerer i år beskedne 2,5 procent.

I Billund sætter provinsens største lufthavn i 2007 ny passagerrekord, og lufthavnschef Jørgen Krab Jørgensen oplyser, at der i løbet af sommeren 2008 bliver etableret endnu flere flyruter til europæiske destinationer fra lufthavnen, hvorfra omkring en snes flyselskaber i dag opererer. Hvornår det sker, og til hvilke europæiske byer kan han endnu ikke sige.

Billund Lufthavn når i 2007 at betjene et godt stykke over 2,26 millioner passagerer, og det er en fremgang på omkring 20 procent i forhold til året før. Den hidtidige passagerrekord er fra 1997.

Rutetrafik til europæiske lufthavne er Billunds vigtigste forretningsområde, men også i chartertrafikken har lufthavnen haft meget betydelig fremgang.

kilde: Jyllandsposten. -rib