Professor: Danske boligpriser vil falde op til 40 procent

Boligpriserne er overvurderede, og det er kun et spørgsmål om tid, inden det går ned ad bakke, mener økonomiprofessor. Spår prisfald på op til 40 procent.

Priserne på det danske boligmarked er stærkt overvurderede. En ny økonomisk model viser, at priserne ligger mellem 30 og 40 procent over det niveau, de burde befinde sig på. Og det er kun et spørgsmål om tid, inden priserne falder ned i deres naturlige leje, mener økonomiprofessor ved Københavns Universitet Jakob Brøchner Madsen.

- Lige nu får overudbuddet af boliger på markedet priserne til at falde langsomt, men hvis arbejdsløsheden eller renterne begynder at stige, så vil de styrtdykke. I bedste fald vil priserne have nået det naturlige leje i løbet af ti år, i værste fald i løbet af tre år, vurderer Jakob Brøchner Madsen. Prisernes naturlige leje beregnes ifølge professoren på baggrund af blandt andet byggeomkostninger og jordpriser.

Økonomiprofessoren har forsket i boligprisernes udvikling på verdensplan - og han mener, at det altid er det samme, der sker: Efter en periode med kunstigt oppustede boligpriser, så indhenter realiteterne boligmarkedet og priserne falder.

/ritzau/