Professionelle skal hive de små ud af kuvøsen

Det er lykkedes den tidligere Teledanmark-direktør Ralf Egede Andersen at hente en af IBMs tungeste direktører, Niels Frederik Holm, til at sidde i bestyrelsen for lille dansk softwareselskab.

Professionelle skal hive de små ud af kuvøsen - 1
Ralf Egede Andersen, tidligere IBM og Teledanmark, hjælper i dag små IT-virksomheder. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
En ny bestyrelse af såkaldt tunge IT-folk skal nu sætte turbo på internationaliseringen i den lille Symbion-virksomhed 3Dfacto.

Det er den tidligere Teledanmark-direktør Ralf Egede Andersen, der som bestyrelsesformand for 3Dfacto er gået på strandhugst blandt tidligere kolleger.

Det er sket i IBM, der hører til en af headhunternes foretrukne jagtmarker, og hvor Ralf Egede Andersen selv var ansat i 23 år, inden han kom til Teledanmark og siden IT-Brancheforeningen - i en kort periode var direktør.

3Dfacto får nu en bestyrelse, hvor Niels Frederik Holm, IBM, bliver et fremtrædende medlem. Holm er direktør for IBMs PC-salg i Europa, Mellemøsten og Afrika - både hvad angår det direkte salg og via forhandlere.

Desuden kommer den nye bestyrelse til at rumme direktør Nis Juhl Lorenzen fra Videlity Software.

Sammen med bestyrelsesformand Ralf Egede Andersen skal de to IT-professionelle bidrage til, at 3Dfactos internationalisering sker målrettet - og uden om de mange faldgruber.

Stort markedspotentiale
3Dfacto er en relativt nystartet virksomhed, der har færdigudviklet og gennemtestet dets software.

De første danske kunder og partnere er i hus, og næste skridt er at entrere verdensmarkedet og indgå partnerskaber med kvalificerede forhandlere, som kan hjælpe med at få produkterne ud til slutkunderne.

Symbion-virksomheden, der har fået 12 mio. kr. fra VækstFonden og Symbion Capital, har udviklet en visuel konfigurator. Den bruger en sælger til at bygge et produkt sammen med kunden, og hvor man samtidig kan være sikker på, at de kombinationer, der skabes, siden kan lade sig gøre i praksis.

Det er revolutionerende for produktionsvirksomheder, fordi de i princippet kan trykke på en knap, når produktet er bygget, hvorefter der bliver lavet styklister, CAD-tegninger og produktionen kan gå i gang.

Ralf Egede Andersen, 64 år, sidder i dag i bestyrelserne for en række IT-virksomheder, deriblandt IT Practice, Capto, AdvoForum, Tpack og Olicom. Han er også med i Ciscos advisory board.