Producent af solfangere solgt til Velux-koncernen

Strålende. Ejerledede Ther-mosol i Tølløse, der fremstiller og forhandler solfangeranlæg, er solgt til SolarCap, der er den forretningsenhed i Velux-koncernen, som arbejder med solfangeranlæg. Ejerleder Thomas Egelborg, Thermosol, mener ikke, at selskabet ville have kunnet bevare sin nuværende høje markedsandel i fremtiden. Derfor glæder han sig over at blive købt af Velux-koncernen.

Ejerledede Thermosol i Tølløse på Vestsjælland, der fremstiller og forhandler solfangeranlæg, er solgt til SolarCap, som er den forretningsenhed i VKR-Holding, der har ansvaret for termisk solenergi.

SolarCAP A/S har indgået aftale om overtagelse af Ther-mosol i løbet af sommeren. Købssummen er ikke oplyst. Det er den lille ejerledede virksomhed med seks ansatte, som er solgt til den store internationale koncern - der alene indenfor termisk solenergi har mere end 1.000 ansatte.

Solenergi er ved at blive accepteret og udbredt blandt villaejere, og Thermosol havde i sit seneste regnskab en vækst på 70 procent i omsætningen. Det er således et forretningsområde i stærk vækst, og hvor Thermosol har opnået en god bid af markedet.

- Vi har fået en meget fornuftig position indenfor mindre anlæg til danske villaejere. Men med det internationale fokus, der er på vedvarende energi, og med de store koncerners øjne rettet mod Skandinavien, kunne jeg godt have mine tvivl om, hvorvidt vi som mindre virksomhed ville kunne bevare vores høje markedsandel i fremtiden. Derfor er jeg glad for at komme ind i varmen hos en stor koncern, hvor der er ressourcer til at bevare eller udvide vores markedsposition, siger Thomas Egelsborg.

Han bekræfter yderligere, at salget af Thermosol til SolarCap sker med yderligere vækst for øje.

Thermosol har siden 2001 haft eneforhandlingen af Sonnenkraft anlæg på det danske marked. Da Velux-konernen gennem SolarCap siden har opkøbt tyske Sonnenkraft, har det ifølge Thomas Egelsborg været oplagt at udnytte Thermosols kompetencer som afsæt for yderligere vækst på det danske og skandinaviske marked.

-Det er indlysende, at vi får en stærkere position på markedet efter at være solgt til SolarCap. Vi er allerede landsdækkende og med de ressourcer der investeres og den vækst der er på området, vil vi blive mere synlige, siger Thomas Egelsborg.

SolarCap er blandt markedslederne i Europa og har datterselskaber inden for produktion og salg i en række lande i og uden for Europa. SolarCap Gruppen er i kraftig vækst og beskæftiger mere end 1.000 medarbejdere.

I VKR-Holding er der 15.000 medarbejdere og koncernen opnåede en omsætning på 16,7 mia. kr. i 2006.