Privatisering vil styrke TV 2

Det statsejede TV 2 Danmark A/S vil kunne rykke langt hurtigere på markedet med private penge i ryggen. Administrerende direktør Per Mikael Jensen ser stort potentiale i det interaktive område.

Weblogs. Konkurrencer, spil på nettet og programsider på Internettet. Der er et stort potentiale i hele det interaktive område i TV 2 - større end koncernen i dag kan gabe over.

Men med en privatisering vil koncernen kunne løbe langt hurtigere end i dag, vurderer TV 2s administrerende direktør Per Mikael Jensen.

Hvad vil en privatisering kunne gøre ved TV 2?

"Der sker meget på den interaktive del i 2007. Hvis køberne har kapital og erfaring, og hvis den nye ejer vil puste rigtig meget kapital i det område, kunne man tage førstepladsen," siger han og peger på, at det er et af de områder, hvor en privat virksomhed ville kunne noget, som TV 2 har svært ved i dag.

"Vi kan ikke investere mere voldsomt, end at vi hele tiden skal tage det over driften. Så nu ville vi ikke kunne magte det, men vi ville kunne flytte os langt hurtigere," siger han.

TV 2s interaktive del er hele online-delen af TV 2, hvor brugerne kan melde tilbage til TV 2 - f.eks. tekst-TV og konkurrencer. Weblogs, Sputnik, spiluniverset på TV2s hjemmeside og programsider.

Privatiseringen af TV 2 har været undervejs og på politikernes læber i en del år - senest har kulturminister Brian Mikkelsen i slutningen af sidste år sagt, at en privatisering ikke skal bremses af EF-domstolens

Hvornår forventer du en privatisering?

"Jeg har ikke noget at føje til det. I Folketinget er alle enige om det undtagen Enhedslisten. Men vi har lidt styr på processen - jeg kan ikke påvirke den."