Private torn i øjet på hoteller i Skagen

Hotel- og Restauratørforeningen i Skagen skærper nu tonen overfor den private udlejning i byen, og formanden Finn Bredahl Jørgensen er ikke bleg for at indrømme, at der er tale om brødnid.

- Den private værelsesudlejning har eksisteret i Skagen gennem de seneste 100 år, og det er en både dejlig og hyggelig tradition, når man lejer et værelse eller to ud i sin villa om sommeren, men når vi kan se, at store, dyre villaer bliver opkøbt med kommerciel udlejning for øje, og når man endda i nogle tilfælde tilbyder gæsterne at købe både mad og drikke, så vil vi ikke være med længere, slår Finn Bredahl Jørgensen fast.

- Det er jo ikke konkurrence på lige vilkår med vore medlemmer, som er underlagt en række vilkår som f.eks. affaldsbestemmelser, miljø, støj og parkeringsforhold. Vi har set eksempler på, at der stuves op til 20 gæster ind i en villa, og så opfatter vi det som en slags hoteldrift.

Finn Bredal Jørgensen siger, at opkøbet af villaer, som efterfølgende udelukkende bliver brugt til værelsesudlejning om sommeren, er accelereret gennem de senere år, og Hotel- og Restauratørforeningen skal snarest have et møde med kommunen om udlejningen, som i de milde tilfælde er konkurrenceforvridende og i de grove tilfælde med servering er direkte ulovlig.

- Det forrige byråd, hvor Socialdemokratiet havde absolut flertal, gjorde ikke noget ved sagen. Nu er flertallet skiftet, og så håber vi, at det ny byråd vil reagere, siger Finn Bredahl Jørgensen, der ikke vil afvise, at hans forening vil skride til politianmeldelse overfor de værste eksempler af den uautoriserede hoteldrift.

Ritzau