Private skal være med til at drive fængsel

Regeringen vil sætte mere gang i samarbejdet mellem private virksomheder og offentlige institutioner. Planerne omfatter blandt andet det nye magasin til Rigsarkivet, et nyt fængsel samt flere trafikprojekter.

Erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) præsenterede tirsdag regeringens nye handlingsplan for Offentlig-Private partnerskaber (OPP), som betyder, at privat deltagelse skal ind i vurderingen af alle relevante statslige projekter. De nye samarbejdsformer omfatter både finansiering, design, etablering og drift.

- Alle større statslige trafik- og byggeprojekter skal vurderes i henhold til OPP. Regeringen kan ikke forsvare at forvalte skatteborgernes penge på rene offentlige projekter, hvis vi kan spare pengene på et alternativ, siger Bendt Bendtsen.

- Staten er ikke eksperter på alle områder, og der ligger i erhvervslivet store uudnyttede ressourcer, som vi i fremtiden kan drage nytte af, fortsætter erhvervsministeren.

Der findes ifølge Bendt Bendtsen ingen erfaringer i Danmark på offentligt-privat partnerskab, men udlandet har i en årrække haft gode oplevelser med denne form for samarbejde.

/ritzau/