Private firmaer erobrer akademisk jobmarked

Private konsulentbureauer trænger ind på det akademiske jobmarked. 16 private og et af fagbevægelsens firmaer skal hjælpe ledige akademikere.

Private firmaer erobrer akademisk jobmarked - 1
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at de private konsulentfirmaer kan bidrage positivt med at finde job til ledige akademikere.<br>Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Vejen til et job vil fremover gå igennem et privat konsulentbureau for rigtig mange ledige akademikere. I dag afslører Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), at 16 ud af 19 aktører, som har fået adgang til det lukrative akademiske jobmarked, er private konsulentbureauer og rekrutteringsfirmaer.

I alt havde 66 tilbudsgivere budt ind på opgaven. Og beskæftigelsesministeren er godt tilfreds med, at de private udbydere har stået så stærkt i feltet.

»Jeg er glad for, at så mange private virksomheder kan deltage i den her opgave. Det viser, at der rundt omkring i landet sidder mange private aktører med specialkompetencer, som vi skal udnytte i beskæftigelsesindsatsen,« siger Claus Hjort Frederiksen.

En plads til fagbevægelsen
Udover de 16 private firmaer er to uddannelsesinstitutioner sluppet igennem nåleøjet, mens fagbevægelsen må tage til takke med den sidste plads.

DJØFs formand, Søren Burcharth, glæder sig imidlertid til at tage konkurrencen med de private firmaer op.

Landets tre største akademikerorgansationer - DJØF, Magisterforeningen og Ingeniørforeningen - står bag det selskab, der har sikret, at fagbevægelsen tager del i opgaven med at afkorte køen af ledige akademikere.

»Jeg tror, at vi kan gøre en forskel med vores kendskab til det akademiske arbejdsmarked. Samtidig har vi indgået et samarbejde med Mercuri Urvall, som er ekspert i rekruttering og netværksskabelse,« siger Søren Burcharth.

Han mener, at de privates virksomheders store interesse for opgaven hænger sammen med at flere i forvejen har specialiseret sig rekruttering og rådgivning af akademikere.

Løn efter resultat
Blandt de private firmaer, som er blevet udvalgt, er det private konsulentfirma AS/3.

Partner Allan Gross-Nielsen, mener, at deres store erfaring på området har været en fordel.

»Vi har arbejdet med karriererådgivning i 15 år. Og vi har gennemført en række målrettede forløb for akademikere i samarbejde med AF. så vi har allerede bevist, at vi kan levere resultater,« siger Allan Gross Nielsen.

Hans firma har netop udviklet et kursusmateriale på nettet, som er særligt målrettet akademikere.

»Jeg har selv besøgt AS/3, og er meget imponeret over det, de kan præstere. De arbejder både på tværs af regioner og faggrænser, og de har en teknologisk platform, som er meget professionel. Det er væsentlige ingredienser for at få de ledige i arbejde,« siger Claus Hjort Frederiksen.

Han understreger, at der nu er åbnet op for et marked, hvor aktørerne bliver belønnet efter hvor mange akademikere, de får i job.

»Resultataflønning skal sikre, at akademikerne får de tilbud, der mest effektivt fører til et arbejde. Får vi mistanke om, at nogle udbydere ikke lever op til de kvalitetskrav, vi stiller, vil vi gribe ind,« siger beskæftigelsesministeren.