Priskrig på telefoni udvides

Sveriges tredjestørste selskab sænker priserne med en tredjedel. Kabel-TV-selskab vil også tilbyde telefoni.

Læs mere
Fold sammen
Med 27 procents nedslag i prisen kaster Sveriges tredjestørste teleselskab, Vodafone, sig nu også ind i priskrigen. Samtidig vil en af de store bredbåndsleverandører tilbyde telefoni via kabel-TV-stikket.

Vodafones nye priser gælder fra 1. februar og dækker alle typer af privatabonnementer samt tekstbeskeder på mobiltelefonen. Sverige er et marked, hvor næsten ni af ti har mobiltelefon. Derfor er kampen hård for at hugge kunder fra konkurrenten.

Telia Sonera, som er Nordens største teleselskab, meddelte forleden, at der vanker halv pris for taletidskunder fra marts, og nummer to på det svenske marked, Tele 2, har også annonceret billigere priser.

En ny aktør melder sig nu på telescenen: Bredbåndsselskabet Com hem. Telia solgte det i april sidste år fra som en betingelse for, at konkurrencemyndighederne godkendte sammenlægningen af Telia med det finske teleselskab Sonera.

Com hem vil fra senere i år tilbyde telefoni via sit bredbånds- og kabel-TV-net til priser, der ligger godt en tredjedel under, hvad kunderne i dag betaler hos Telia. Com hem har 1,4 millioner husholdninger koblet på sit net. Selskabet ejes af EQT, som er investeringsselskabet Investors selskab med risikovillig kapital.