Priskrig om naturgaskunder

En gennemsnitsforbruger kan med de senest bebudede prisfald på naturgas spare 1.500 kr. om året. Men 340.000 danske forbrugere kan se frem til endnu lavere priser, efter at de regionale naturgasselskaber og DONG Energy har indledt en regulær krig om kunderne.

Priskrigen vil få mange kunder til at skifte naturgasleverandør, mener René Voss, der er bestyrelsesformand i Statoil Gazelle og administrerende direktør i Naturgas Fyn. Foto: Erik Luntang Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er indledt en intens priskrig mellem DONG Energy og de regionale naturgasselskaber. 340.000 private naturgaskunder kan se frem til en klækkelig besparelse på deres varmeregning.

En husstand, der i gennemsnit bruger 2.000 kubikmeter gas om året, vil kunne spare fra 1.100 til 1.500 kr. på årsbasis. Besparelsen afhænger af, hvilket selskab folk køber gas hos.

Selskaberne lokker kunderne med forskellige listepriser og rabatter. Men da der ventes yderligere prisfald, kan forbrugerne glæde sig til en endnu større besparelser end dem, der indtil videre er udmeldt.

»14. september satte vi prisen per kubikmeter ned med 30 øre, inklusiv moms. 1. december sænker vi prisen med yderligere 25 øre, og 1. januar sætter vi prisen endnu mere ned. Det betyder, at vores kunder i gennemsnit kan spare 1.100 kr. på årsbasis. Det er godt med konkurrence,« siger marketingdirektør Henrik Iversen.

Han repræsenterer den største danske naturgasleverandør, det sjællandsk-jyske salgsselskab HNG Midt-Nord Salg A/S, der forsyner ca. 200.000 kunder i hovedstadsområdet samt Midt- og Nordjylland. HNG har 170.000 kunder i Københavns, Roskilde og Frederiksborg amter, mens Naturgas Midt-Nord har 50.000 kunder i Midt- og Nordylland.

Aggressiv udfordrer
DONG Energy, der sælger gas direkte til ca. 100.000 private kunder, blandt andet i Vest- og Sydsjælland og Sønderjylland, har netop meldt ud, at det sænker prisen med 70 til 75 øre per kubikmeter per 1. november. Dermed kan en gennemsnitshusstand spare 1.500 kr. per år på levering fra DONG.

Den skærpede konkurrence om gaskunder kan betyde yderligere prisfald, da det lille aggressive selskab, Statoil Gazelle, men også HNG Midt-Nord, uden tvivl vil forsøge at lægge sig under DONG Energys priser. Efter at Statoil Gazelle, der ejes af Naturgas Fyn og Statoil, for kort tid siden indledte en priskrig, kom der gang i konkurrencen.

I første omgang spillede Statoil Gazelle med en prisnedsættelse på 25 øre per kubikmeter gas, men nu lokker selskabet med en favorabel rabat til de kunder fra konkurrerende selskaber, der skifter til Statoil Gazelle. Selskabet har foreløbig kapret op mod et par tusinde kunder, blandt andet fra HNG i Københavns, Roskilde og Frederiksborg amter.

»Med rabatten ligger vi stadigvæk lavere end DONGs priser. Mange kunder fra de andre selskaber vil fremover skifte over til os,« tror René Voss, der er bestyrelsesformand i Statoil Gazelle og administrerende direktør i Naturgas Fyn.

Statoil Gazelle har et mål om i løbet af et par år at få 70.000 kunder over hele landet. Selskabet har i dag 40.000 kunder, hvoraf de 38.000 er fynske forbrugere.

www.energinet.dk