Pris for at vise det rette sociale ansvar

40.000 danskere har brug for en hånd for at komme ind på arbejdsmarkedet, mener Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere, som står bag pris for socialt ansvar.

Pressalits Dan Boyter er direktør for Pressalit Group A/S og formand for Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere. Foto: Bo Amstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Tre danske virksomhedsledere kan torsdag 30. november tage hjem fra The Poul Due Jensen Academy på Grundfos i Bjerringbro med et håndtryk fra prins Joachim og bevidstheden om, at de har udført et passende socialt arbejde på deres virksomhed.

Det er de tre vindere af Netværksprisen 2006, som uddeles den dag af Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere i samarbejde med Beskæftigelsesministeriet.

Formålet med prisen, som initiativtagerne selv kalder Erhvervslivets Ridderkors er at øge opmærksomheden om det sociale ansvar, prisuddelerne mener, virksomhederne bør påtage sig.

»Mindst 40.000 af de mennesker, der i dag står på kanten af arbejdsmarkedet, har brug for en ekstra hånd for at komme i gang, men kan sagtens komme til at fungere som ressourcestærke kompetencer, hvis de blot får det sociale rygstød, der skal til fra virksomhederne. Det gælder om at se mulighederne i denne udsatte gruppe frem for begrænsningerne og bryde vanetænkningen,« siger Dan Boyter, direktør for Pressalit Group A/S og formand for Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere.

Netværket er et forum af 17 danske erhvervsledere, som tilsammen beskæftiger over 100.000 mennesker. Det rådgiver bl.a. Beskæftigelsesministeriet om socialt ansvar og kan i år fejre 10 års jubilæum.

Plads til flere
Sidste år gik Netværksprisen til Knud Engsig A/S, Bombardier Transportation Denmark A/S og Specialisterne ApS for hver deres måde at håndtere socialt ansvar.

Der findes intet regelsæt for, hvordan kandidaterne til prisen skal gebærde sig for at kunne kalde sig socialt ansvarlige.

Grundlæggende retter Netværksprisen sig mod virksomhedder med fokus på fastholdelse og integration af medarbejdere. Og så skal de vindende virksomheder have taget initiativer, som rækker ud over lovgivningen.

Om den sociale ansvarlighed på arbejdsmarkedet siger Dan Boyter:

»Der er heldigvis sket meget på området, siden Det Nationale Netværk af Virksomhedsledere blev stiftet. Men der er stadig alt for mange mennesker uden for arbejdsmarkedet, som vi burde kunne skabe plads til i disse år. Og dårlige økonomiske konjunkturer er ikke længere en undskyldning. Så hvis vi ikke nu ser en stor stigning i virksomheder, som gør en indsats, bliver vi nødt til at se indad og spørge om, der er grænser for rummeligheden på de danske arbejdspladser.«

Fristen for kandidater til Netværksprisen er 22. september. Sidste år søgte ca. 60 kandidater om at komme i betragtning til prisen, halvdelen af dem små og mellemstore virksomeheder. netvaerksprisen.dk