Praktikdusører koster kassen

Den nye præmieordning for praktikpladser koster dyrt. Arbejdsgiverne frygter en merudgift på op til 140 millioner kroner i 2006. Ren pengeafbrænding, mener DA.

Den nye dusørordning, der skal få arbejdsgiverne til at oprette flere praktikpladser, ser ud til at blive et dyrt bekendtskab. Regeringen havde kalkuleret med, at præmierne - på 20.000 kroner per ekstra elev - ville koste 260 millioner kroner i 2006. Men regningen lander snarere på 400 millioner kroner, viser beregninger fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

DA kalder ordningen for ren pengeafbrænding og frygter en klækkelig efterregning til arbejdsgiverne på næste års finanslov. Det er nemlig arbejdsgiverne som betaler gildet gennem Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER). Antallet af praktikpladser er steget støt, siden ordningen blev indført. Men det er ikke dusørens skyld, mener chefkonsulent i DA, Simon Neergaard Holm.

- Højkonjunkturen, erhvervsskolernes forstærkede praktikopsøgende arbejde samt beskæringen af skolepraktikordningen kan i sig selv forklare væksten antallet af uddannelsesaftaler, siger chefkonsulenten.

/ritzau/