Prada undersøges for mulig skatteunddragelse

Prada er kommet under opsyn af italienske anklagere for muligt skattesnyderi.

Foto: PAUL HANNA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Undersøgelsen af Prada startede for få dage siden, efter at den italienske skattemyndighed havde gjort anklagemyndigheden opmærksom på en aftale, som der tidligere var indgået med selskabet.

Det forklarer en unavngiven kilde til Bloomberg News.

I december accepterede Prada at flytter holdingselskaber i Holland samt Luxembourg til Italien og efterafregne skat efter forhandlinger med de italienske myndigheder.

Der fulgte intet sagsanlæg, og selskabet havde en anden forståelse af reglerne omkring udenlandske holdingselskaber, lød det i december fra finansdirektør hos Prada, Donatello Galli.

I beskyldningerne omkring Prada bliver formand Miuccia Prada, administrerende direktør Patrizio Bertelli og revisor Marco Salomoni nævnt for muligvis ikke at have opgivet korrekte skatteudsagn, skriver Bloomberg News.

Advokater for det italienske modehus har meddelt, at de ikke er bekendt med, at de italienske myndigheder skulle foretage undersøgelser af selskabet, eller at dokumenter vedrørende beskyldningerne skulle være blevet fremlagt for anklagemyndigheden.