PP Møbler, Allerød

Dollar-faldet har ubetinget gjort ondt på PP Møbler, der producerer kvalitetsmøbler tegnet af kendte møbel-arkitekter som Wegner, Børge Mogensen m.fl.

Læs mere
Fold sammen
PP Møbler har i mange år eksporteret til det amerikanske marked. Fordi virksomheden har haft en fast samarbejdspartner, har man kunnet kræve, at al salg skete i danske kroner - hvilket de fleste amerikanske importører ellers ikke vil acceptere.

»Vi tør ganske enkelt ikke spille på valutamarkedet. Det er alt for farligt. Denne virksomhed optog et lån i schweiziske franc for mange år siden, men da vi havde betalt tilbage på det i fem år, skyldte vi stadig det samme. Da besluttede vi, at så vidt muligt skulle vi handle i danske kroner,« siger Søren Holst Pedersen, der for et par år siden overtog den familieejede virksomhed fra sin far, som stiftede PP Møbler i 1953.

Selv om PP Møbler har kunnet gennemtrumfe, at den handler i kroner, har dollarens nedtur naturligvis betydet, at virksomhedens produkter er blevet dyrere i USA - og derfor er der blevet mistet markedsandele.

»Vi budgetterede med en omsætning på to mio. kr. sidste år i USA. På grund af valuta-udviklingen fik vi kun en omsætning på 1,4 mio. kr,« siger Søren Holst Pedersen.

Han understreger, at priserne på virksomhedens produkter udelukkende er beregnet efter fremstillingspriser. Og da al indkøb foregår i danske kroner, er der ikke plads til at spille på valuta-rouletten.