Postkunder kan købe CO2

Post Danmark giver nu erhvervskunder mulighed for at støtte miljøet ved at betale lidt ekstra for miljøbreve og miljøpakker.

Læs mere
Fold sammen
Betal lidt ekstra for at sende et brev eller en pakke - og få fjernet CO2. Sådan lyder tilbuddet fra Post Danmark til selskabets erhvervskunder i forbindelse med nye miljøbreve og miljøpakker. Kunderne får stillet i udsigt, at Post Danmark vil fjerne dobbelt så meget CO2, som der udledes i forbindelse med brev- eller pakketransporten.

- Så der kommer faktisk en positiv miljøeffekt ud af at sende et brev eller en pakke, siger Søren Boas, miljøchef i Post Danmark.

Postselskabet vil bruge indtægterne fra miljøpengene på at købe CO2-reduktion i vindmøller og vandkraftprojekter i lande som Kina, Indien og Peru. Dermed er Post Danmark med til at sikre, at disse projekter bliver realiseret.

Prisen for at sende breve og pakker på den miljøbevidste måde starter ved en øre for et standardbrev under 50 gram. For pakker er der tale om en enhedspris på 25 øre.

- Med vores ydelser kan selv de største virksomheder og afsendere af post dobbeltkompensere deres forsendelser for et beskedent beløb, siger Søren Boas.

/ritzau/