Post Danmark køber sig ind på stykgodsmarked

Stykgods. Post Danmark vil ind på markedet for stykgods og forhandler om at købe hovedparten af Transportgruppen A/S, der er Danske Fragtmænds hårdeste konkurrent.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Post Danmark vil ind og distribuere stykgods. Det er baggrunden for, at Post Danmark vil købe 51 procent af Transportgruppen, der råder over 800 rullende enheder,

Transportgruppen A/S består af 20 større danske vognmænd, der har omkring 1.000 medarbejdere.

Transportgruppen råder over to store fragtcentre i henholdsvis Brøndby og Taulov samt 17 regionale terminaler hos de tilknyttede vognmænd, der dækker hele landet.

Bestyrelsesformand for Tran-sportgruppen, vognmand Anders Borg, Jørgen Jensen Distribution A/S, Ikast, bekræfter, at Transportgruppen forhandler med Post Danmark.

Han bekræfter også, at Post Danmark er interesseret i at overtage 51 procent af Transportgruppen, og at Post Danmark i øjeblikket gennemfører en due diligence af Transportgruppen. Derudover har han ikke flere kommentarer til sagen.

Generer fragtmændDet ventes, at Post Danmark er færdig med den systematiske gennemgang af Transportgruppen om et par uger. Kilder i transportbranchen siger til ErhvervsBladet, at Post Danmark kan få mange gode synergier ud af medejerskabet af Transportgruppen, og at overtagelsen vil genere konkurrenten Danske Fragmænd.

- Posten kan bruge Tranportgruppens terminaler til stykgods og sende pakker fra Tranportgruppen over til Post Danmark. Desuden kan Posten bruge hele sit markedsføringsapparat til at markedsføre Transportgruppen. På den måde kan Posten æde sig ind på stykgodsmarkedet, hvor Danske Fragtmænd i øjeblikket er storebror. Der er ingen tvivl om, at fragtmandssystemet vil blive bidt i haserne, siger en kilde.

Hver eftermiddag og aften henter Transportgruppens 20 vognmænd gods hos danske virksomheder overalt i landet. Det køres i løbet af aftenen og natten til de to store fragtcentre i Taulov og Brøndby.

Masser af lagerpladsInden da er alle relevante informationer om godset og afhentningen modtaget elektronisk på centrene, hvor de mange tusinde sendinger bliver sorteret og om-ekspederet til de udkørende vognmænd.

Transportgruppen råder over mere end 200.000 kvadratmeter lager og terminalareal fordelt over hele landet.

Selskabet har flere lagerhoteller i København og Århus, hvor der tilbydes plukning, pakning, ompakning, mærkning, palletering og ekspedition.