Positiv stemning på det danske aktiemarked

Det danske hovedindeks klarede sig en del bedre end de europæiske aktiemarkeder generelt. Østjydsk Bank var aktuel med halvårsregnskab, der medførte opjustering af forventninger til året samlet.

Der var en overvejende positiv stemning blandt de danske KFX-selskaber tirsdag. Det danske indeks klarede sig bedre end resten af det europæiske aktiemarked. KFX-indekset lukkede tirsdag i kurs 269,15, der er en stigning på + 1,2 pct. Ud af de 21 selskaber, repræsenteret i det danske hovedindeks, var det kun Novozymes (- 1,4 pct.), der indkasserede kursfald. Dagens store højdespringer var A.P. Møller-Mærsk, der lagde sig i spidsen med B-aktien, der fik en stigning på + 3,0 pct., efterfulgt af selskabets A-aktie, der steg med + 2,9 pct.

DSV var også et af de danske selskaber, der fik kursstigning tirsdag. Selskabet, der i næste uge fremlægger regnskab, nåede midt på dagen en kurs på 312 kr., hvilket er den højeste kurs i selskabets historie. DSV-aktien blev dog handlet lidt ned sidst på dagen og endte med en samlet stigning på + 2,5 pct. Der er positive forventninger til næste uges regnskabsmeddelelse, forventningerne underbygges af en optimisme med hensyn til den fremtidige transport i Europa.

ISS meddelte, at selskabet nu har overtaget og afsluttet købet af det finske selskab Engel. Det opkøbte selskab kommer til indgå i regnskabet fra den 1. juli 2004. Prisen for Engel er sat til 1,4 mia. kr. forudsat, at der ikke eksisterer gæld i selskabet. Det finske selskab forventes at opnå et driftsoverskud på 126 mio. kr. ISS blev kort efter meddelelsen handlet markant op, men endte dagen med en moderat stigning på + 0,7 pct.

Carlsbergs (+ 0,8 pct.) samarbejde med andre internationale bryggerier på det engelske ølmarked er blevet udbygget med endnu en partner. Carlsberg har i en periode udviklet et samarbejde med Scottish Courage, et samarbejde, der i begyndelse af året blev godkendt af konkurrencemyndighederne. Nu er partnerskabet blevet udvidet med det amerikanske bryggeri Coors datterselskab i Storbritannien og selskaberne ejer hver en tredjedel.

Østjydsk Bank, der har sin oprindelse i Mariager, fremlagde tirsdag regnskab for første halvår af 2004. Østjydsk Bank kunne fremvise flotte regnskabstal, der levede op til ledelsens forventninger. Banken kunne meddele, at selskabet for første halvår opnåede et overskud på 20 mio. kr., hvilket er en stigning på knap 18 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det gode resultat skyldes primært øget indtjening på gebyrer samt færre tab. Forventningerne til året samlet set blev opjusteret fra 37-40 mio. kr. til 40-42 mio. kr. Østjydsk Bank blev efter meddelelsen handlet op med + 0,7 pct. og lukkede i kurs 695.