Portørerne på Rigshospitalet arbejder igen

Frem til tirsdag vil det igen være portører, der skubber senge på Rigshospitalet. Hvad der sker herefter, afhænger af nyt forhandlingsmøde med Danske Regioner.

Arbejdsroen på Rigshospitalet er sikret efter en næsten ugelang portørstrejke - i hvert fald frem til tirsdag, hvor tillidsrepræsentanter fra de 300 utilfredse portører igen mødes med Danske Regioner og Region København. Men portørerne er optimistiske.

Portørerne, der har strejket i protest mod, at de i fremtiden skal være dækket af en FOA-overenskomst og dermed ikke kan beholde deres nuværende overenskomst med Lager-Post og Servicemedarbejdernes Forbund, genoptog fredag morgen arbejdet, da de vurderede, at et ophør af den overenskomststridige strejke kunne medvirke til et forhandlingsmøde med Danske Regioner og Region Hovedstaden. Og ganske rigtigt.

Fredag formiddag mødtes tillidsfolkene med Danske Regioner og Region København, og det blevet et "positivt møde", fastslog forbundsformand Bjarne Høpner, Lager-Post og Servicemedarbejdernes Forbund bagefter. Så positivt at parterne aftalte at mødes igen tirsdag klokken ti - og imens arbejder portørerne.

/ritzau/