Populære danske rejsemål rammes af coronavirus

Coronavirussen fortsætter sin færd over kloden og rammer nu også danskernes foretrukne feriedestinationer i Italien og Spanien. Indtil videre reagerer hverken SAS eller rejsebureauer dog, men følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger tæt.

Nogle italienere er begyndt at bruge ansigtsmasker i et forsøg på at skærme sig mod coronavirus-smitten.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Remo Casilli/Reuters/Ritzau Scanpix

Den smitsomme coronavirus har bevæget sig fra Kina til flere dele af verden på få måneder. Senest har virussen bredt sig til Italien, hvor over 200 mennesker er smittet, og syv er døde.

Det risikerer nu at få betydning for danske turister, der i stor stil valfarter til Italien og andre populære rejsemål i Europa.

Flere danske rejsebureauer arrangerer ture til Italien, og selv om februar ikke er den mest populære rejsemåned, har både Spies Rejser og rejsebureauet Albatros danske gæster i Italien lige nu.

Ifølge Albatros ser man ikke nogen grund til at være nervøs for situationen, eftersom bureauet følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger tæt.

»Vi har nogle folk, der ringer og spørger ind til situationen, men de fleste er ret velinformerede og kan se, at der ikke er nogen overhængende fare. Vi følger de rejsevejledninger, der ligger. Vi skal jo ikke gøre os til hverken læger eller epidemiologer,« lyder udmeldingen fra Albatros.

Alligevel vil rejsebureauet indstille rejser, hvis Udenrigsministeriet anbefaler det.

Også flyselskabet SAS følger situationen nøje og har nedsat en taskforce, som er i tæt kontakt med de italienske myndigheder og WHO.

SAS oplyser til Berlingske, at selskabet på nuværende tidspunkt flyver som vanligt til Italien. Men hvis den samlede vurdering af trusselsniveauet ændrer sig, vil SAS kunne indstille flyvninger til de ramte områder, ligesom man har gjort med flyvninger til Kina.

GRAFIK

Situation i Italien er, at 11 byer er lukket ned. Områderne Lombardiet og Veneto i Italien er hårdest ramt, og det er også her, at de populære rejsemål Venedig, Milano og Gardasøen ligger. I 2018 rejste otte procent af danskerne til Italien, når rejser over og under fire dage lægges sammen.

Venedig og Milano er lige efter Rom de to mest besøgte rejsedestinationer i Italien. Det oplyser det italienske svar på Danmarks Statistik, Istat – Istituto nazionale di statistica. I alt besøgte 12,1 millioner turister Venedig, ligesom også 12,1 millioner turister gæstede Milano i 2018.

Samme år var Spanien dog det mest populære rejsemål, som 14 pct. af danskerne besøgte. Her sidder tre danskere i karantæne på deres hotel på den spanske ø Tenerife, efter at en italiensk turist er smittet.