Polsk arbejdskraft til slagteri-branchen

Manglen på arbejdskraft har ramt Danish Crown, der har hentet nye ansatte i Polen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danish Crown i Ringsted kan ikke skaffe nok skæresvende. Derfor har slagteriet denne uge været i Polen for at finde folk, og omkring 15 polske svende begynder om en måned, skriver dagbladet Ringsted torsdag.

De seneste fire - fem måneder har slagteriet ihærdigt forsøgt at finde skæresvende til en ny afdeling med knap 70 ansatte. Alligevel er kun omkring halvdelen af stillingerne blevet besat. Og nu har slagteriet måtte søge polske svende for at kunne opretholde produktionen.

Produktionsdirektør Frode Laursen siger, at den polske arbejdskraft indtil videre kun er et forsøg for en periode på fire - fem måneder. Men at hvis det bliver en succes - eller måske snarere hvis det bliver nødvendigt - så kan ordningen med polsk hjælp meget vel fortsætte og brede sig til andre Danish Crown-slagterier.

- På nuværende tidspunkt kan vi mærke, at det bliver sværere at skaffe folk, og det kan være, at det er det her, man skal satse på, hvis arbejdskraften ikke er til rådighed, fordi den ikke er der, siger Frode Laursen.

Kilde: Dagbladet Ringsted