Politikere støtter fyrede nordjyder

Massefyringen der i dag lammede Frederikshavn, får politikere op af stolen.

Læs mere
Fold sammen
Straks efter meldingen om en gennemgribende fyringsrunde ved MAN Diesel i Frederikshavn, står politikerne på Christiansborg i kø for at vise deres medfølelse med nordjyderne.

Der er dog også andet end varme tanker. Begge regeringspartier lover hurtig handling, der skal få de op til 550 fyrede i arbejde igen.

- Det er dybt beklageligt, at MAN Diesel har varslet, at så mange medarbejdere vil blive afskediget. Som den største private arbejdsplads i Frederikshavn er det et hårdt slag for især Frederikshavn, men også hele Nordjylland. Beskæftigelsesministeren og jeg havde allerede inden sommerferien et møde med Vækstforum Nordjylland, hvor vi drøftede erhvervs- og beskæftigelsesudviklingen i regionen. Vi aftalte et tillæg til aftalen om vækst og erhvervsudvikling i regionen, som vi naturligvis vil følge op på i forlængelse af dagens melding, siger Lene Espersen.

Samme toner lyder fra regeringens største parti.

- Jeg vil gerne understrege over for de berørte medarbejdere, deres familier og Frederikshavn, at vi i regeringen gør, hvad vi kan for at hjælpe. I første omgang gælder det om at sætte ind med en hurtig og målrettet indsats for medarbejderne, så de allerede nu får massiv hjælp til at komme videre, siger Inger Støjberg.

- abf