Politiet jager ejere af nedbrændt tøjfabrik i Bangladesh

Branden på fabrik, hvor 111 arbejdere sidste år omkom, fører nu til arrestordre på ejerne, der er på flugt.

Foto: STRINGER. En voldsom brand ramte Tazreen Fashion fabrikken i Savar omkring 30 kilometer nord for hovedstaden Dhaka den 25 november 2012. Nu er ejerne på flugt fra politiet.
Læs mere
Fold sammen

BANGLADESH: Myndighederne i Bangladesh udstedte tirsdag arrestordrer på ejerne af tekstilfabrikken Tazreen Fashions efter undersøgelser af branden på fabrikken i november sidste år, hvor 111 fabriksarbejdere omkom, skriver AFP.

Udover ejerne har en domstol i hovedstaden Dhaka også udstedt arrestordrer på fire andre med tilknytning til fabrikken.

De to ejere, Delwar Hossain og hans hustru Mahmuda Akter, er begge på flugt, og der er så vidt vides første gang, at nogen overhovedet er blevet tiltalt for medskyld i de fabriksbrande, der har hærget Bangladesh, og som er kendt for notorisk dårlig sikkerhed på de fleste af dets 4.500 tekstilfabrikker.

De fire andre, der er udstedt arrestordrer på, var alle ledende medarbejdere på fabrikken.

I alt er der rejst tiltale mod 11 personer i forbindelse med fabriksbranden, hvor maksimumsstraffen er livstidsfængsel. Tiltalerne omfatter blandt andet brandstiftelse og uagtsomt manddrab.

Branden på fabrikken, hvor fabriksarbejderne ikke kunne nå ud i tide, satte fokus på de forhold, som både billige, men også luksus-mærkevarer bliver produceret under i Bangladesh.

Flere end 100 fortrinsvis vestlige firmaer har efterfølgende indgået en aftale om større gennemsigtighed med produktionsforholdene på de steder, hvor tekstilerne forarbejdes.