Politiet: »Folk tog ansvaret på sig« torsdag aften – men den rigtige prøvelse venter i weekenden

Torsdag blev der indført nye restriktioner, opholdsforbud og advarselszoner i København. Ifølge Københavns Politi forløb alt godt i aftenens løb med undtagelse af en enkelt restauration, som ikke lukkede i tide og nu er sigtet. Men den rigtige prøvelse venter fredag og lørdag aften, lyder det.

Der er opholdsforbud i Kødbyen i København fra klokken 22 torsdag 17. september 2020. Forbudet varer forløbigt syv dage, og samtidig er både Vestergade og Gothersgade kommet på listen over advarselszoner, som politiet holder særligt øje med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Torsdag trådte en række nye restriktioner i kraft i København og en stribe omkringliggende kommuner i forsøget på at begrænse den stigende coronasmitte.

Blandt andet skal restaurationer, cafeer, barer og andre serveringssteder lukke klokken 22.00, mens der er indført krav om mundbind for både gæster og personale, når man ikke sidder ved sit bord. Samtidig er der indført opholdsforbud i Kødbyen, mens dele af Gothersgade og Vestergade er blevet såkaldte advarselszoner.

Få det fulde overblik over restriktionerne her.

Og det lykkedes både borgere og restauratører at overholde de nye regler, lyder meldingen fra vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Schultz.

»Vores oplevelse var, at folk tog ansvaret på sig,« siger han.

Han understreger dog, at det er for tidligt at drage en endelig konklusion om, at tiltagene er lykkedes.

»Det var en torsdag aften, og det var semikøligt. Men prøvelsen skal stå i aften og lørdag aften, og der er det fortsat vigtigt at sige, at folk skal tage ansvaret på sig og gøre sig en ekstra overvejelse, om man overhovedet skal deltage i festen. Og hvis man skal, så skal man gå hjem klokken 22 – helt hjem og ikke samles i grupper,« siger han.

Han fortæller, at folk forlod diverse beværtninger klokken 22, da de lukkede, og gik direkte hjem torsdag aften.

»Beværtningerne var også gode til at lukke, og der var også flere, der havde været gode til at indkøbe mundbind til de gæster, der ikke selv havde fået det med. Så generelt var det et godt billede i den kontekst,« siger Rasmus Schultz.

Der var dog en enkelt beværtning, som ikke lukkede i tide og nu er sigtet, oplyser han.