Politiet beslaglægger penge indsamlet til børn

Politiet har beslaglagt alle WCO-fondens penge og overvejer nu at sigte stifterne for bedrageri. WCO har uden tilladelse indsamlet penge til bl.a. hospitalsklovne.

Beslaglæggelsen sker efter at DR regionalen for nogle uger siden afslørede at fonden har gennemført en storstilet indsamling hos mindre virksomheder - uden at have de fornødne godkendelser og uden at have en aftale med de hospitalsklovne, som de foregav at samle ind til. Det oplyser DR Regionalen.

De indsamlede penge skulle ifølge fonden selv gå til blandt andet hospitalsklovnen Karla, som underholder syge børn i Storstrøms Amt og hendes fem kolleger i resten af landet, men de fandt først ud af at indsamlingen var i gang, flere måneder efter at fonden var begyndt at ringe rundt.

WCO står for World Children Organization, og fonden har ifølge sin egen hjemside hjemsted i Gentofte.

Præcis hvor mange penge fonden indtil nu har indsamlet er uklart, men ifølge dens eget budget skulle indsamlingen give knap tre millioner kroner det første år.

Men nu er pengene altså beslaglagt indtil politiet har fundet ud af, om det overhovedet var meningen at pengene skulle gå til børn og hospitalsklovne. Fonden har nemlig lavet en sindrig økonomisk konstruktion, hvor de i stedet for at indsamle penge sælger børnebøger til overpris via et estisk selskab. Dermed er det vanskeligt for myndighederne at kontrollere, hvor mange af pengene der reelt går til børn og hospitalsklovne og hvor mange der går til administration og til fondens stiftere.

dr@berlingske.dk