Pokémon Go 1 år efter: Har tjent milliarder

Der er nu gået et år siden talløse mennesker i alle aldre gik på gaden for at fange fiktive "pokémons". For selskabet bag, Niantic Labs, har spillet været en succes af de helt tunge.

Arkivfoto. Pokémon Go. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALFREDO ESTRELLA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pokémon Go tog verden med storm, da spillet blev lanceret sidste år og straks gik til tops som det største mobilspil i USA nogensinde.

Et år senere viser tallene, at udvikleren Niantic Labs har omsat for én milliard dollars i 2016 - 6,5 milliarder kroner. Og mens brugervæksten har aftaget betragteligt siden lanceringen for et år siden, så havde Pokémon Go trods alt stadig omkring 60 millioner aktive brugere i juni, skriver Business Insider ifølge E24.no.

Spillet er baseret på GPS-lokalisering og 3D-grafik og lader spillerne jagte pokémons i nærområderne ved hjælp af mobilkameraet i telefonen.

100 millioner dollars på 20 dage

Pokémon Go generede 206,5 millioner dollars i omsætning den første måned (1,35 mia. kroner) efter at være blevet introduceret på markedet, skriver Guinness. Det til trods for, at spillet ikke blev lanceret på alle markeder samtidig.

Spillet skal have toppet popularitetslisten i 70 lande, og det tog kun selskabet 20 dage at nå en indtægt på 100 millioner dollars.

Det er den velkendte konsolproducent Nintendo, der har skabt figurerne til spillet, men rettighederne til Pokémon Go forvaltes af The Pokémon Company, hvor Nintendo står som én af tre ejere.