Pølsemanden fra Silkeborg besejrede McDonald’s

I dag kalder han sig for Mac Allan Pedersen.

Foto: Bent Midstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skilsmisse og kongens foged som smed ham ud af sit hjem. Det var nogle af konsekvenserne af den såkaldte sejr, som pølsemanden Allan Pedersen fra Silkeborg i december 1996 i en sag mod McDonald’s.

Allan Pedersen havde valgt at kalde sin pølsevogn i Silkeborg for McAllan, og det faldt McDonald's for brystet.

Fastfoodgiganten endte med at inkassere et nederlag i Højesteret med dommerstemmerne 5-0 efter tre års kamp. Som erstatning modtog Allan Pedersen 40.000 kroner fra McDonald’s.

Forinden havde han nået at skifte navn til Mac Allan Bjerrum Pedersen takket være en velvillig præst i kirken i Skals.

Velviljen var dog ikke lige stor alle steder, og en bekostelig skilsmisse kombineret med en pølsevogn, som blev sprængt i stumper og stykker af øvelseshåndgranater, var med til at sende Mac Allan Pedersens økonomi i bund. Resultatet var, at han blev sat på gaden, fordi han ikke kunne betale sin husleje.

- Jeg havde været oppe og slås i et stykke tid, men lige meget hvor stor en tiger, man er, så skal man have slikket sine sår, så til sidst pakkede jeg mine sager og kørte hele lortet til Polen, hvor min kærestes familie boede, og så fløj jeg til Grønland, fortalte Mac Allan Pedersen til Berlingske Tidende i efteråret 2003.

På det tidspunkt havde han siden 1998 bestyret det eneste hotel, diskotek og restaurant i den grønlandske by Christianshåb.