Plastkoncern går offensivt efter medicinal-industrien

Med ny fabrik i Vietnam kaster værktøjs- og plastkoncern sig nu for alvor over medicinalindustrien.

Phasion Group med hovedkvarter i Skive har netop åbnet en helt ny fabrik til 15 millioner kroner i Vietnam.

Her skal der fremstilles plastemner til udstyr, der skal anvendes inden for medicinalindustrien.

Fabrikken, der har fået navnet Coscor, skal i løbet af to år kompetencemæssigt opgraderes, så den i løbet af et par år kan fremstille kanyler.

Selv om krisen netop nu napper efter mange virksomheder, er det ikke nødvendigvis en stor trussel mod Phasion, der i vid udstrækning på koncernbasis deltager i kunderne udviklingsprojekter.

- Når verdensøkonomien tordner derudad, er der ikke grund til nye ideer. Når det så begynder at stramme til rundt omkring, begynder virksomhederne at henvende sig med udviklingsprojekter, siger adm. direktør Svend Lund.

80 ingeniører med

Phasion Group er et relativt nyt navn. Tidligere hed virksomheden WBL A/S, men i begyndelsen af 2007 skiftede den Skive-baserede værktøjs- og plastproducent navn til Phasion.

I koncernen lå søsterselskaberne TC Plast A/S i Skive, der er plastproducent, og TC Form A/S i Aalestrup, som fremstiller metalforarbejdende værktøjer, men de kom ind under Phasion-navnet.

Den nye fabrik i Vietnam er langt fra koncernens første armtag med landet. Allerede for fem år siden indledte det daværende WBL et joint venture samarbejde med vietnamesiske partnere omkring etableringen af virksomheden Viedam, der oprindelig var tiltænkt en rolle som producent af koncernens mere traditionelle formvæktøjer, men som lynhurtigt har udviklet sig til også at fremstille avancerede værktøjer. Virksomhedens 15 vietnamesiske ingeniører er nu med i mange af Phasions Groups udviklingsprojekter.

Grundlæggende har Skive-koncernen flyttet mere og mere produktion til Vietnam, mens udvikling og prototypefremstilling er blevet hovedtemaet i Skive, hvor der er 80 medarbejdere.

Den nye vietnamesiske fabrik ligger et par timers kørsel fra Saigon. Fra starten er der 25 medarbejdere, men det ventes, at beskæftigelsen vil nå op på omkring 100 medarbejdere.