Plan for udenlandsk arbejdskraft næsten klar

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen præsenterer om en måned en plan, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at få udenlandsk arbejdskraft.

Rekordlave ledighedstal skaber også mangel på arbejdskraft, og beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, (V) ser frem til om en måned at kunne præsentere en plan for, hvordan Danmark bedre tiltrækker udenlandsk arbejdskraft.

- Et tværministerielt udvalg har set på, hvordan vi kan organisere det bedre. Det spænder fra besværlige administrative procedurer til, om vi er gode nok til at fastholde dem, der er kommet til Danmark. Det håber jeg, at jeg kan præsentere i slutningen af september, siger Claus Hjort Frederiksen til Ritzau.

Claus Hjort Frederiksen erkender dog også, at der stadig skal arbejdes med ledigheden, selv om den har taget et fantastisk dyk fra juni til juli på 6200 personer.

- Vores hovedprioritet er stadig at få de sidste ledige danskere i arbejde. Vi har brug for, at flere virksomheder får øjnene op for det potentiale, der stadig står tilbage i køen. Det gør vi ved at fortælle, om de succeshistorie vi allerede har med indvandrere og kontanthjælpsmodtagere. Det er to grupper med et stort potentiale, siger han.

/ritzau/