Pladsmangel tvinger Katrinebjerg til markant udvidelse

Udvidelse. Incuba Science Park Katrinebjerg lider af pladsmangel allerede halvandet år efter, at det blev åbnet. Nu skal det udvides med 4000 kvadratmeter.

Der har været bud efter kontorplads hos Incuba Science Park Katrinebjerg i Århus. Så meget, at huset nu tvinges til en markant udvidelse blot halvandet år efter lanceringen af huset. Ledelsen havde i 2006 budgetteret med, at Incuba Science Park i løbet af tre år ville nå op på at have udlejet 65 procent. Men lejerne kom til i større mængder end forudset.

- Allerede efter et år var vi oppe på 87 procent svarende til 70 virksomheder, og nu har vi en venteliste på 10 virksomheder, der gerne vil flytte ind. Det er en glædelig overraskelse, men vi er naturligvis kede af, at vi ikke kan tilbyde dem plads. Med tilbygningen bliver der plads til yderligere 30-40 firmaer, afhængig af deres størrelse, så vi kommer over 100 virksomheder, siger Hans Møller, direktør i Incuba Science Park Katrinebjerg - som altså frem til juni 2007 hed IT-Huset Katrinebjerg.

Opføres på P-pladsDe 4000 nye kvadratmeter opføres på p-pladsen vest for det eksisterende hus og ventes klar til indflytning den 1. maj 2009 - præcis tre år efter, at de nuværende 10.000 kvadratmeter åbnede.

Kontorerne er indrettede i tre meter brede moduler, og da der ikke er installationer i skillevæggene, kan de fjernes eller sættes op efter behov. Dermed kan kontorer med større pladsbehov let og hurtigt stykkes sammen af flere moduler.

Tilbygningen er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S, der også tegnede den eksisterende bygning.

Første spadestik tages i begyndelsen af februar 2008. Prisen for byggeriet ventes at blive cirka 50 mio. kr. En stor del af pengene har Incuba Science Park fået ind ved at sælge ejendommen Helsingforsgade 25 (tidligere Brdr. Kiers administrationsbygning, nu Inno Camp) til Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, FEAS.

- mja