Pilotstrejke kan berøre op mod 30.000 SAS-kunder om dagen

SAS og SAS-piloter har onsdag igen taget plads ved forhandlingsbordet. Parterne har deadline til midnat.

Arkivfoto: 30.000 SAS-kunder om dagen risikerer at blive berørt, hvis en strejke blandt piloterne bliver en realitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Op mod 30.000 SAS-kunder om dagen risikerer at blive berørt, hvis en strejke blandt selskabets piloter bliver en realitet natten til onsdag.

Det oplyser SAS' kommunikationsafdeling.

Natten til onsdag har SAS og flere af SAS' piloter deadline for at finde frem til en aftale. Sker det ikke, går piloterne i strejke fra onsdag.

Det vil påvirke antallet af flyvninger, som SAS kan gennemføre. Mellem 200 og 250 flyvninger om dagen risikerer at blive påvirket.

I øjeblikket befinder parterne sig ved forhandlingsbordet i den svenske hovedstad, Stockholm, for at finde en løsning.

Selvom der er deadline til midnat, forudser Jan Sjölin, der er en af mæglerne under forhandlingerne, at de kan ende med at fortsætte ud på natten. Det siger han til det svenske nyhedsbureau TT.

Han har dog ikke ønsket at kommentere tonen mellem parterne tirsdag.

»Det kommenterer vi aldrig. Vi vil fortsætte med at arbejde, indtil problemet er løst,« siger han.

Også SAS har afvist at kommentere situationen i forhandlingerne, men vurderer ligeledes, at forhandlingerne kan ende med at fortsætte efter deadline.

Pilotforbundet mener imidlertid ikke, at det er sandsynligt, at forhandlingerne kan komme til at fortsætte efter midnat. Det siger forbundets kommunikationschef, Rebecca Rosenvinge, til TT.

»Det ville da være usædvanligt. Det fortsætter formentlig, til fristen udløber, eller indtil der sker noget hen på aftenen,« siger hun.

SAS har tilbudt sine rejsende muligheden for at ombooke deres rejse. Det oplyste selskabet i en pressemeddelelse mandag aften.

»Rejsende kan ombooke til en SAS-flyvning på en anden dato inden for de næste 360 dage til samme destination, hvis samme serviceklasse er tilgængelig,« skrev SAS.

Det er 1000 piloter i SAS' moderselskab, SAS Scandinavian, der har varslet en strejke fra onsdag. Piloterne er utilfredse med, at SAS ansætter nye piloter på billigere overenskomster i de to datterselskaber SAS Link og SAS Connect.

Piloter fra de to datterselskaber er ikke en del af strejkevarslet. Derfor står de til at fortsætte med at flyve fra onsdag.

Af samme grund er det heller ikke alle rejsende, der skal bekymre sig om en eventuel strejke. For at se, om en flyvning sandsynligvis bliver påvirket, kan rejsende besøge sas.dk for at tjekke status for deres flyvning.

/ritzau/