Piloterne inviterer Norwegian til nye forhandlinger

De strejkende Norwegian-piloters fagforening har inviteret flyselskabets ledelse til nye forhandlinger efter sammenbruddet lørdag morgen. Norwegian chef kalder piloternes krav »umulige«, men erklærer sig klar til forhandlinger.

Læs mere
Fold sammen

Ledelsen og piloterne i flyselskabet Norwegian kan måske være på vej tilbage til forhandlingsbordet.

De strejkende piloters fagforening, Parat, har i hvert fald sendt en invitation af sted til Norwegians ledelse, oplyser formand Hans-Erik Skjæggerud i en pressemeddelelse.

Forhandlingerne brød sammen tidligt lørdag morgen efter 16 timer, og nu håber Parat, at de kan genoptages lørdag eftermiddag klokken 15.

»Vi har modtaget et »tilbud« fra Norwegian klokken 06.22 i dag med svarfrist klokken 12. Vi har svaret på dette, men vi ønsker reelle forhandlinger. Det, vi desværre oplever, er, at Norwegian forsøger at fremstille piloterne og Parat i et dårligt lys frem for at forhandle sig frem til gode løsninger. Vi har sendt Norwegian et modtilbud, og samtidig har vi inviteret til reelle samtaler klokken 15 i dag,« siger Hans-Erik Skjæggerud.

Parat-formanden mener, at Norwegians tilbud stort set er det samme, der lå på bordet under de tidligere forhandlinger, og at der blot er tale om »et spil«.

720 både norske, svenske og danske Norwegian-piloter nedlagde arbejdet onsdag, og siden har adskillige fly været aflyst, og tusindvis af passagerer har været berørt.

Konflikten mellem Norwegian og piloterne tager udgangspunkt i overenskomstforhandlingerne mellem ledelsen og piloternes fagforening, og kernen i konflikten er, at piloterne vil have en overenskomst med moderselskabet Norwegian Air Shuttle.

På et pressemøde lørdag eftermiddag kaldte Norwegians topchef, Bjørn Kjos, situationen for »forfærdelig trist og dum«. Ifølge nrk.no betegnede Bjørn Kjos piloternes krav som »umulige«. Det er især piloternes krav om en garanti for årsværk svarende til yderligere 110 fuldtidsstillinger i Skandinavien, ledelsen ikke kan forene sig med.

»Gud ved, hvor vi skulle placere dem,« sagde Bjørn Kjos på pressemødet.

»Jeg ved ikke, om piloterne er indforstået med, hvor meningsløse disse krav er,« lød det fra topchefen.

Ifølge norsk TV2 erklærer han sig dog parat til at mødes med Parat klokken 15.

I alt har 130.000 passagerer været ramt af strejken. 20.000 menes at være berørt lørdag.