Piloter går med til massive besparelser

De cirka 1800 piloter i SAS har sagt ja til stor nedgang i lønnen. Det er nødvendigt, lyder det fra piloternes formand.

Læs mere
Fold sammen
Piloterne i flykoncernen SAS er gået med til kæmpe besparelser. Alene lønnen bliver reduceret med 11,5 procent, hvis dette års forventede lønstigning regnes med. Ifølge pilotforeningens formand Mogens Holgaard har de cirka 1800 piloter sagt ja til besparelser på 700 millioner kroner.

- Vi har en samlet omkostningsmasse på 3,5 milliarder kroner. Så piloternes bidrag til effektiviseringen er omkring 20 procent. Det er ikke nok for at redde SAS, men vi forventer ikke nye fyringsrunder, siger Mogens Holgaard til Ritzau.

Han peger på, at fagforeningerne nu er gået med til en spareplan på en milliard danske kroner. Nu er det op til ledelsen at finde et tilsvarende beløb.

- Skal vi nå en sand konkurrencedygtig platform, så skal der mindst findes lige så mange penge ved at forenkle strukturen i koncernen. Vi bruger flere penge end nødvendigt, så ledelsen må gøre sit, som vi har gjort, siger Mogens Holgaard.

Også det administrative personale i SAS og lufthavnens jordpersonale har opgivet en lønforhøjelse på fire procent. Derfor er det ifølge Nicolas Fischer, formand for HK/Privat Luftfart, ledelsen tur til at levere.

- Vi accepterede at fjerne lønstigningen, fordi det var akut nødvendigt. Vi er alle interesserede i, at SAS skal overleve, og derfor er vi gået med til at strække os meget langt. Men det var en engangsforestilling, siger han.

/ritzau/