Pharmacia ned på fint regnskab

Svenske aktier: OMX-indekset fortsætter dansen på stedet og lukkede moderat nede. Pharmacia afleverede et regnskabsresultat helt som forventet, men lukkede alligevel nede.

Trods et ganske solidt minus til pejlemærket Nasdaq på to pct. fortsatte OMX næsten uanfægtet med et marginalt minus på 1,0 pct. til niveau 777,21. Men det var nu ikke på grund af manglende handelsinformation, at investorerne ikke gennemførte større kursudsving i OMX. For ugens anden børsdag var domineret af flere interessante regnskaber fra både mindre selskaber og giganter som Pharmacia (- 2,1 pct.).

Pharmacia måtte dog tage til takke med et solidt kurstab, hvilket kan synes paradoksalt, idet indtjeningen på punkt og prikke levede op til analytikernes forventninger. Pharmacia-aktien har dog været handlet op i forventning om en regnskabsoverraskelse. Men overraskelsen udeblev, selv om medicinalselskabets storsælger Celebrex i fjerde kvartal overgik analytikernes omsætningsforventninger med syv pct.

ABB (- 5,7 pct.) har i den seneste tid lidt stærkt under, at selskabet tilsyneladende står foran en række måske meget beskostelige asbestretssager i USA.

Derfor har det industrielt orienterede svensk-schweiziske konglomerat afsat 11 mia. svenske kr. til mulige tab svarende til 30 pct. af egenkapitalen. Men ABB er efter kursfald i de sidste to uger blevet 20 pct. mindre værd, hvorfor Danske Securities nu ændrer anbefalingen fra sælg til køb. Opjusteringen hjalp dog ikke i går.