Pfizer venter at sælge coronavacciner for 211 milliarder

Forventning om større salg af coronavacciner får Pfizer til at løfte sine samlede salgsforventninger.

Pfizer regner nu med opnå en større omsætning i 2021 på grund af stigende salg af vacciner. (Arkivfoto) Christof Stache/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske medicinalgigant Pfizer er blevet mere optimistisk med hensyn til sit salg i det igangværende år.

Det skyldes blandt andet forventningerne til salget af den coronavaccine, som selskabet har udviklet sammen med tyske BioNTech.

Det oplyser Pfizer onsdag i sit regnskab for andet kvartal.

Nu regner selskabet med at nå en omsætning for året på mellem 491 og 504 milliarder kroner. Det er en opjustering på op mod 60 milliarder kroner.

En af bevæggrundene for opjusteringen er, at Pfizer regner med et større salg af coronavaccinen end hidtil. Vaccinen ventes nu at sælge for 211 milliarder kroner i år, hvilket er en stigning på 29 procent i forhold til tidligere.

Pfizer har allerede tegnet aftaler om levering af 2,1 milliard doser af vaccinen i år.

»Vores andet kvartal var bemærkelsesværdigt på flere måder,« siger Albert Bourla, administrerende direktør i Pfizer, i en kommentar i regnskabet.

»Især farten og effektiviteten i vores samarbejde med BioNTech om at hjælpe med vaccinere verden mod covid-19 har været bemærkelsesværdig, nu hvor mere end en milliard doser af vaccinen er blevet leveret globalt.«

I regnskabet giver Pfizer også en opdatering på sit forskningsarbejde. Blandt andet fremgår det, at selskabet stadig vurderer, at det kan blive nødvendigt med et ekstra vaccinestik 6 til 12 måneder, efter man er færdigvaccineret.

Selskabet skriver også, at det fortsætter med at forske i en pille til behandling af coronavirus. En ansøgning til godkendelse af pillen i USA kan lande i løbet af fjerde kvartal i år.

EU er en af de store indkøbere af vaccinen fra Pfizer og BioNTech. Det er via EUs indkøbsaftaler, at der bliver leveret vaccinedoser til Danmark.

Vaccinen fra Pfizer og BioNTech er således også en af de vacciner, der bliver brugt i det danske vaccinationsprogram. Faktisk er det den vaccine, som flest borgere i Danmark vaccineres med, viser tal fra Statens Serum Institut.

Det kræver to stik med vaccinen fra Pfizer og BioNTech at få den størst mulige beskyttelse mod covid-19, som er den sygdom, man får af coronavirus.

/ritzau/