PFA venter sløje amerikanske regnskaber

PFA Pension er lunkne ved de amerikanske virksomheders indtjeningsevne ved indgangen til den amerikanske regnskabssæson.

PFA Pensinos hovedsæde ved Nordhavn i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

PFA Pension er lunkne ved de amerikanske virksomheders indtjeningsevne ved indgangen til den amerikanske regnskabssæson.

En stærk dollarkurs og en svag energisektor trækker indtjeningen ned, og det kommer aktiekurserne til at mærke, vurderer chefstrateg i pensionsselskabet Henrik Henriksen i en kommentar.

- Væksten ser igen ud til at skuffe i første kvartal, som det har været tilfældet hvert eneste år siden finanskrisen. Der er en række midlertidige faktorer, som trækker væksten ned, men den stærke dollar er en mere permanent vækstdæmper, og det påvirker indtjeningen negativt i de amerikanske selskaber, siger Henrik Henriksen.

46 pct. af omsætningen i de amerikanske selskaber i S&P 500-indekset sker uden for USA, og det koster selskaberne dyrt, at dollaren bliver mere værd, når oversøiske overskud skal hentes hjem.

Det forventer Henrik Henriksen smitter af på aktiekurserne i USA, og derfor har PFA valgt at undervægte sine investeringer i amerikanske aktier, som aktiestrategen i forvejen mener er blevet forholdsvis dyre.

- Amerikanske aktier har da også bevæget sig mest sidelæns de seneste fem måneder, hvor de fleste andre markeder er steget kraftigt, siger han.

Han peger på, at der kan ske en vending, hvis den amerikanske centralbank udskyder en ventet rentestigning

Hvis den kedelige udvikling på det amerikanske aktiemarked skal vendes, kan det bl.a. komme fra en nedjustering af planerne om at stramme pengepolitikken fra den amerikanske centralbank (Fed). Udsigten til fortsat lave renter kan give aktierne medvind.

- Nøglen til en mere positiv udvikling kan være en mere venligsindet centralbank, som udskyder den første renteforhøjelse til der er mere sikre tegn på, at økonomien kan bære den, samt at der kommer tegn på, at indtjeningsestimaterne ikke skal sænkes yderligere, fordi den økonomiske vækst gør comeback efter endnu en hård vinter, siger Henrik Henriksen.