PFA skal efterbetale 30 mio. kr. til 5000 kunder

Finanstilsynet tvinger nu pensionskoncernen PFA til at punge ud med i alt 30 mio. kr. til godt 5000 pensionskunder, der siden 1998 har fået udbetalt for lave ydelser fra deres pensionsordninger. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

PFA indførte i 1998 en særlig klausul på kundernes pensionsbonus uden at fortælle kunderne det. Først et år senere fik meddelte PFA pensionsopsparerne, at udbetalingen af en del af den bonus, der officielt var lagt til side, var blevet gjort afhængig af, om pensionsselskabet kunne leve op til sine garanterede forpligtelser over for kunderne.

Ifølge policerne til omkring 100.000 af PFA's ældre firmapensionskunder havde koncernen ikke lov til at ændre bonusbetingelserne udenpå forhånd at orientere kunderne.

Derfor skal PFA nu efterbetale ydelser fra 1998 til de godt 5000 af kunderne, der siden har modtaget udbetalinger fra PFA.

Efterbetalingerne kommer typisk til at lyde på omkring et procentpoint oven i ydelsen til de kunder, der allerede har modtaget udbetalinger fra ordningen.

/ritzau/