Peter Warnøe trækker sig som dommer i Løvens Hule efter ulovlige aktionærlån

Medstifter og CEO i venturefonden Nordic Eye, Peter Warnøe, trækker sig som dommer i næste sæson af det populære iværksætterprogram Løvens Hule. Det sker, efter at det er kommet frem, at han har ydet sig selv flere ulovlige aktionærlån.

Peter Warnøe, partner og CEO i Nordic Eye, forlader Løvens Hule efter sag om ulovlige aktionærlån. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Peter Warnøe trækker sig som dommer i det populære iværksætterprogram Løvens Hule på DR, skriver han på Facebook.

Det sker efter, at Børsen fredag kunne beskrive, hvordan Peter Warnøe har hævet millioner af kroner i ulovlige aktionærlån fra sine selskaber, og at Erhvervsstyrelsen nu truer med en politianmeldelse.

»Arbejdsmæssigt er jeg inde i en meget travl periode for tiden, hvor en af mine vigtige prioriteter er at få bragt orden i en række private aktionærlån, der ikke skulle have været foretaget. Mine regnskaber er åbne, og der har ikke været skjult noget, men det er klart, at det ikke er situation, jeg ønsker skal fortsætte,« skriver Peter Warnøe i et Facebook-opslag.

»Jeg skal naturligvis have styr på disse private ting hurtigst muligt, hvad jeg arbejder intens på. Derfor har jeg også i en snak med Danmarks Radio i dag meddelt at jeg ikke har tænkt mig at være en del af Løvernes Hule sæson 5, som skal sendes til næste forår. Det har været fantastisk spændende at være med, men i næste sæson vil jeg begrænse mig til at se med på sidelinjen,« lyder det fra Peter Warnøe, der til Berlingske oplyser, at han ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Et udslag af desperation

Peter Warnøe har ifølge Børsen gentagende gange fået påtaler fra sine uafhængige revisorer i regnskaberne, dels for at handle i strid med selskabsloven, men også for at bryde skattelovgivningen i forbindelse med lånene.

Peter Warnøe har overfor Børsen erkendt, at han godt vidste, at det ikke er lovligt at trække penge ud af sit private holdingselskab, sådan som han har gjort.

»Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven, men det har været en måde at overleve på og komme videre. Du kan godt kalde det desperation, hvis det er det rigtige ord,« sagde Peter Warnøe.

Ifølge Børsen fremgår det af regnskabet for Peter Warnøes selskab Oyster, at han fortsat skylder selskabet ti mio. kr. Ifølge revisorens påtegninger har Warnøe i alt lånt mere end 20 mio. kr. af sine egne selskaber. Erhvervsstyrelsen har ifølge Børsen krævet, at Peter Warnøe tilbagebetaler de ti millioner kr., og da det ikke er sket, er han blevet pålagt bøder på 7.500 kr. om ugen. Bøderne er ikke betalt, og derfor har Erhvervsstyrelsen nu truet med politianmeldelse.

Peter Warnøe har oplyst til Børsen, at han ikke har svaret på brevene, fordi han arbejder på en samlet løsning, hvor han betaler alle de millioner, han skylder, på én gang.

Én af Danmarks første it-millionær

Peter Warnøe blev kendt som en af Danmarks første it-millionær i 1990'erne, da han solgte virksomheden Complet Data for et trecifret millionbeløb i 1990'erne. Da it-boblen brast omkring årtusindskiftet kulsejlede han med projektet Aston IT Group, men lykkedes med at få afhændet virksomheden og slippe ud af en stor gæld. Efter finanskrisen i 2008 var han tæt på at gå konkurs, da banken krævede hans lån tilbagebetalt. Det førte til både økonomisk og personlig krise, som han blandt andet har fortalt om til Berlingske.

I 2017 etablerede Peter Warnøe og Lars Tvede sammen venturefonden Nordic Eye, hvor Peter Warnøe er adm. direktør. En række danske rigmænd har investeret i Nordic Eye, som på sin side har investeret i en række danske og udenlandske opstartsvirksomheder.

I foråret blev Peter Warnøe en del af dommerpanelet i Løvens Hule.