Personalerabat lagt ud i byen

Store firmaer sparer mange penge ved at købe personalerabatter som pakkeløsning ude i byen.

Læs mere
Fold sammen
I stedet for selv at forhandle personalerabatter på plads på alt fra fitness over billeje til sommerhusudlejning køber virksomhederne nu en pakke, hvor de ansatte via Internet kan betjene sig selv og dermed spare firmaet for mange penge.

»Der bruges mange penge på at forhandle og vedligeholde aftaler til personalets private køb i mange større erhverv. På sådanne personalegoder kan der ikke påvises en direkte positiv effekt på bundlinien, da det drejer sig om private køb hos den enkelte medarbejder. Imens er virksomhedens omkostninger ofte på mange tusinde kroner månedligt i lønninger til administration af aftaler og Intranetløsninger. Men det er i mange virksomheder et nødvendigt gode og et gode, der er værdsat af de ansatte,« siger Susanne Laursen Busch, partner i Logbuy, som står bag den systematiserede rabatordning.

På opfordring
I dag er 42 store virksomheder meldt til ordningen, som kom i gang efter henvendelser i efteråret fra større virksomheder. Hvidevarer, maling, fitness, antirust, bilkøb eller -leje, TV, møbler, hotelovernatning og sommerhusleje er blandt tilbuddene. Logbuy forhandler en rabat med leverandørerne, og alle, der melder sig til ordningen - som kun er for store erhvervsvirksomheder -, får så adgang til tilbuddene via Internet og et medlemskort, som kan bruges i de kæder, der er indgået aftaler med.

En virksomhed med 100-500 ansatte betaler i alt godt 5.000 kroner om året for at være med og kan så trække på alle købsaftalerne.

Præcis ens aftaler
»Da vi gik i gang med de første ti virksomheder, viste det sig, at hver af dem administrerer nøjagtigt samme aftale som virksomheden ved siden af. Derfor var der basis for stordrift, og nu er der flere tilbud, end virksomhederne havde før,« siger Susanne Laursen Busch.

Logbuy forsøger at lave aftaler med kæder. Nogle leverandører vil slet ikke være med, andre betragter det som det mest naturlige.

I forvejen har Logbuy en rabatordning for små virksomheder.