Perfekt embedsmand med hang til Weber-grill og maraton

Tidligere generalsekretær i Advokatsamfundet Torben Jensen har fundet ønskejobbet som vicedirektør og Folketingssekretær

Torben Jensen er ny vicedirektør i Folketinget og Folketingssekretær Fold sammen
Læs mere

Folketingets nye vicedirektør og Folketingssekretær, Torben Jensen beskrives som den perfekte embedsmand, som effektivt løser de udfordringer, der lander på hans tallerken. Samtidig lægger han stor vægt på troværdighed og ordentlighed. Omgivelserne skal kunne regne med ham både arbejdsmæssigt og privat, som han har udtrykt det.

At han lever op til den beskrivelse demonstrerer hans tid som generalsekretær for Advokatsamfundet. Da han tiltrådte var organisationens vigtigste institution Advokatnævnet, som populært omtales som advokaternes egen domstol, i krise og præget af lange sagsbehandlingstider. I dag er nævnet velfungerende med korte sagsbehandlingstider og roses høj kvalitet i afgørelserne, hvad enten nævnet uddeler bøder eller tager bestallingen fra advokater, som ikke har gjort deres arbejde ordentligt.

Sideløbende hermed kæmpede Torben Jensen med Advokatsamfundets økonomi, som i flere år var præget af underskud. Men med en omfattende gennemgang af hele organisationens økonomi, besparelser og kontingentforhøjelse lykkedes det ham at få enderne til at nå sammen - blot for at blive mødt med nye ressourcekrævende krav til tilsyn med advokater.

Advokatsamfundet overhalet

Prisen for Torben Jensens ihærdige indsats på de indre linjer er dog, at Advokatsamfundets stemme ud i retspolitiske spørgsmål er blevet svagere, end den var i forgængerne Sys Rovsing og Henrik Rothes tid, og er blevet overhalet af den juridiske tænketank Justitia med Jacob Mchangama i spidsen. I dag er Torben Jensen havnet på rette hylde i Folketinget, hvor han skal stå bag politikerne og sørge for, at folkeingsmaskinen snurrer og de 179 medlemmer bliver betjent, som de skal og altså udfylde en mindre udadvendt rolle.

»Det har jeg ingen problemer med. Jeg har været rigtig glad for at være generalsekretær her i Advokatsamfundet og også have denne her udadvendte, aktive rolle med at præsentere organisationen. Det synes jeg har været super spændende, men jeg har også tidligere haft en karriere som embedsmand, hvor det er ministeren, der er i front, og det har jeg det også ganske fint med. Jeg har slet ikke noget behov for at være den, der står i forreste række.
Det, som er afgørende for mig, er at arbejde med noget, som har betydning samfundsmæssigt,« sagde Torben Jensen for nylig til Altinget.

Marathon og grill

Privat er han fast deltager i Copenhagen Halfmarathon, og han forbedrer til sin egen overraskelse - tiden med nogle minutter år for år »trods den høje alder«. Fritiden er i øvrigt dedikeret bøger om politisk historie og familien bestående af hustruen Helle og døtrene Caroline og Mathilde på 25 og 20 år. Familien rejser meget og ambitionen er at se samtlige hovedstæder i Europa, og det mål er nu nået for 75 pct. vedkommende. Rejserne går derudover USA, som Torben Jensen opfatter som »et fantastisk, fascinerende og mærkeligt land på samme tid«.

Folketingets nye sekretær sætter også pris på at lave god mad, som skylles ned med god vin. Her er Weber-grillen et must, og indstillingen er, at alt stort set kan grilles.