Pensionsselskaber tager gebyr for at udbetale pension

Pensionsselskaberne opkræver i stigende grad gebyr for at udbetale pensionen til deres kunder. Forbrugerrådet opfordrer kunderne til at gå til de finansielle ankenævn.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

De pressede afkast på investeringerne har tvunget pensionsselskaberne til at gå deres omkostninger efter i sømmene. Et af resultaterne er, at der er indført gebyr på en række nye områder, blandt andet på udbetalinger af pensioner. Tidligere betalte kunderne et forud fastlagt administrationsgebyr under opsparingen, mens udbetalingerne var gebyrfri.

De nye gebyrer skal ikke automatisk accepteres, mener økonom Kåre Emtoft, Forbrugerrådet.

Rådet opfordrer danskerne til at læse deres forsikringspolicer godt igennem og se, hvad der står om omkostninger til administration for pensioner under udbetaling.

Ifølge Kåre Emtoft luskes der enormt mange nye gebyrer igennem i den finansielle sektor. Og de fleste glider ned, fordi det ikke er så mange penge for den enkelte.

- Men det er ikke rimeligt, at der kan ændres på forudsætningerne, så kunderne får et dårligere afkast og dermed en ringere pension, end de ellers ville have fået. Derfor er det vigtigt, at få prøvet nogle af gebyrsagerne ved de finansielle ankenævn, siger han./ritzau/