Pensionsselskab dropper investeringer i kulselskaber

Pensionsselskabet PKA afvikler investeringer i fossile brændsler og sortlister 31 kulselskaber.

Læs mere
Fold sammen

En lang række pensions- og investeringsfonde i andre lande har allerede neddroslet deres investeringer i fossile brændsler eller taget dem op til overvejelse, og nu vil det danske pensionsselskab PKA følge trop. Det skriver Politiken.

PKA har besluttet at sortliste 31 kulselskaber og gå i dialog med 23 virksomheder, som det har investeringer i, for at mindske deres afhængighed af kul.

PKAs administrerende direktør, Peter Damgaard Jensen, forklarer, at beslutningen er truffet ud fra både økonomiske og klimamæssige betragtninger.

»Egentlig vil vi helst i dialog med selskaberne i stedet for at udelukke dem, men hvis et selskab udelukkende driver kulminer, er der ikke så meget at gå i dialog om. De har nok ikke en fremtid, selv om der vil blive brugt kul i nogle år endnu,« siger Peter Damgaard Jensen til Politiken.

Ud af de 31 kulselskaber har PKA i dag investeringer i otte, som nu vil blive afviklet. De 23 selskaber, som PKA vil gå i dialog med, er mine- og energiselskaber, hvor 50-90 procent af forretningen bygger på kul.