Pensionskasser kan tjene på at droppe fossile investeringer

De danske pensionskasser taber ikke nødvendigvis penge på at droppe investeringer i fossile brændstoffer som kul, olie og gas, viser tal.

Det er en myte, at de danske pensionskasser og dets medlemmer vil tabe penge, hvis man dropper investeringer i kul, olie og gas.

Det viser tal fra MSCI, verdens førende leverandør af aktieindekser, skriver Information.

Ifølge avisen er det ofte et argument, at det vil koste pensionskroner at skifte investeringsstrategi. Men tallene fra MSCI viser, at det over de seneste fem år har været en bedre forretning for investorer, hvis de fravalgte at investere i såkaldt sorte brændstoffer. Investorer, der siden 2010 har undladt at investere i kul, olie og gas, har i gennemsnit fået et udbytte på 13 procent, mens investeringer i kul, olie og gas i samme periode har givet et afkast på 11,8 procent.

Tal fra selskabet FTSE når ifølge Information til næsten samme resultat omend med en mindre margen.

Tom Engsted, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet, konkluderer på baggrund af tallene, at der ikke er økonomiske argumenter for at fastholde de sorte investeringer.

»Hvis man fra pensionskassernes side vil argumentere for, at det er en dårlig idé at afvikle investeringer i kul, olie og gas, så kan man ikke bruge som argument, at det giver et lavere afkast,« siger Tom Engsted til Information.