Pensioneret sportsstjerne runder en milliard dollar

Han lod sig pensionere fra sin sport for mere end ti år siden, men alligevel fortsætter pengene med at rulle ind på kontoen. Nu kan den tidligere sportsstjerne i en alder af 51 år kalde sig dollarmilliardær.

Michael Jordan. Fold sammen
Læs mere
Foto: GRANT HALVERSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er mere end tyve år siden, at Michael Jordan sprang over alle andre på basketballbanen og var en af sportsverdenens allerstørste stjerner.

Alligevel er han i dag mere værd end nogensinde før, og han kan kalde sig både dollarmilliardær og den rigeste pensionerede sportsstjerne i verden.

Det viser en opgørelse foretaget af det amerikanske medie Forbes.

I sin karrieres højdepunkt op gennem 1980erne og 1990erne hos de i perioder næsten uovervindelige Chicago Bulls udviklede Michael Jordan sig fra en fremragende basketballspiller til noget nær et fænomen med egen tøjlinje hos Nike, der den dag i dag stadig sælger for millioner af dollar.

Tidligere i år relancerede Nike eksempelvis en version af en tyve år gammel Nike Air Jordan sko, som på den første salgsdag solgte for 35 mio. dollar i USA.

Michael Jordan tjener ifølge Forbes 90 mio. dollar om året svarende til lige under en halv milliard danske kroner. Indtjeningen henter han i høj grad gennem licensaftaler med Nike og samtidig bliver han flittigt benyttet som reklamesølje for flere større amerikanske selskaber.

Forbes opgjorde tidligere i år Michael Jordans samlede formue til 750 mio. dollars. Siden er formuen dog vokset markant, da han har øget sin ejerandel i det amerikanske basketballhold Charlotte Hornets fra 80 pct. til 89 procent, og dermed kan han ifølge Forbes' estimat af værdien af Hornets kalde sig milliardær.