Pengene vælter ind hos FC Barcelona

Fodboldklubben FC Barcelona nærmer sig 1 milliard euro i indtægter efter en stor stigning i sæsonens indtægter.

FC Barcelonas indtægter er denne sæson steget så meget, at indtægterne nu ligger i nærheden af 1 milliard euro. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW BOYERS

FC Barcelona ser ud til at ramme sit planlagte salgsmål om indtægter for over 1 milliard euro i 2021 før tid.

Det er konklusionen efter, at indtægterne for denne sæson allerede ser ud til at nå hele 900 millioner euro. Der er således tale om en stigning i fodboldklubbens indtægter på 20 procent i løbet af det sidste år. Ifølge fodboldklubbens præsident, Josep Bartomeu, er stigningen primært båret af billetsalg samt salg af tv-rettigheder. Det skriver Bloomberg.

Klubben har gennem det seneste halve år befundet sig midt i den politiske stridighed om Cataloniens uafhængighed fra Spanien. Mange tilhængere af et catalansk selvstyre ser FC Barcelona som et symbol på catalansk stolthed, og desuden har fodboldklubben offentligt støttet uafhængighedskampen.

Det politiske stormvejr har dog ikke fået betydning for klubbens sponsorere, som ifølge Josep Bartomeu ikke er bekymrede.

»Spillernes hovedfokus er på, at vi skal spille, og vi skal kunne konkurrere,« siger Josep Bartomeu til Bloomberg.

Sæson 2016-2017 indbragte FC Barcelona 648 millioner euro og klubben ligger dermed nummer tre på Deloittes liste over fodboldøkonomier kun overgået af Real Madrid og Manchester United.

FC Barcelona er netop nu i gang med at underskrive en sponsoraftale, som skal finansiere en opgradering af faciliteterne, herunder klubbens stadion.