Pengene i renoveringspulje spildt

Milliardpulje til boligforbedringer er primært røget i lommerne hos danskere, der egentlig ville have gennemført og betalt hele gildet selv.

Læs mere
Fold sammen
Over halvdelen af de danskere, der har fået del i regeringens renoveringspulje på 1,5 milliarder kroner, havde under alle omstændigheder sat gang i boligforbedringerne. Det viser en ny undersøgelse fra Ugebrevet A4.

Dermed har regeringen formøblet en masse penge uden at skabe de nye job, som var formålet med puljen, lyder kritikken fra ekspert og politikere.

- Målt i forhold til job kan man tænke sig mange andre ting, der ville have haft større effekt, siger tidligere overvismand og professor Torben M. Andersen fra Aarhus Universitet til Ugebrevet.

Han peger på flere offentlige investeringer som et bedre middel til at skaffe flere job i den hårdt trængte bygge- og anlægssektor.

Af undersøgelsen fremgår det, at 55 procent af de heldige puljemodtagere havde sat nyt tag på huset eller malet det alligevel, mens kun 15 procent havde droppet byggeplanerne uden penge fra puljen.

De Radikales finansordfører Morten Østergaard kalder puljen for ren foræring.

- At give tilskud til noget, som folk ville have gjort alligevel, det er altså Ebberød Bank. Man må jo tage sig til hovedet over, at erhvervsminister Lene Espersen ikke var i stand til at forudse det her, siger han til A4.

/ritzau/