PCen tager skade af ferie

Før man beslutter sig at tage sin efterhånden helt uundværlige PC med på ferieturen, er det værd at overveje, at et stort antal bærbare PCer får det dårligt af at holde ferie.

De seneste somre har man i England registreret en ny type skader. Den rammer fortrinsvis de mennesker, der har oparbejdet et afhængighedsforhold til deres bærbare PC, den såkaldte laptop. I stadig stigende antal strømmer ulykkelige PC-afhængige til reparation med laptops, der har fået for meget sol, der har fået sand, der har fået en tur i poolen eller fået for meget alkohol. I sidstnævnte tilfælde fordi folk havde spildte deres drinks ned i dem.

»I september og oktober, når ferien er forbi, kommer et stort antal PCer ind til reparation, fordi de har været med på ferie,« oplyser Colin Middlemiss fra PC-forhandlerkæden The Computer World til nyhedsbureauet Reuters. »Nogle har været efterladt i bagende sol, andre er blevet tabt i pools og atter andre har taget skade af alkohol.«

Han tilføjede, at der ud over sand, grus og småsten også var fundet små eremitkrebs i en PC, indleveret af en ængstelig indehaver.

I op mod 40 pct. af de PCer, der blev indleveret til reparation i de første måneder efter sommerferien, drejede det sig om skader opstået, fordi PCen havde været med på ferie.

»Vi var tilsvarede overrasket over at finde ud af, at af 1.000 adspurgte svarede 35 pct., at de altid havde deres PC med på ferie. Men nu kan det at surfe på nettet og sende og modtage e-post selvfølgelig også være vanedannende,« tilføjede han.